Hoe bereid ik mij voor op een Incompany cursus?

Van een BHV-cursus tot veilig rijden in een heftruck, én van omgaan met asbest tot veilig werken langs de weg; bij EDUQ Opleidingen leer je alles omtrent veiligheid. Maar wat houden onze cursussen eigenlijk allemaal in en wanneer heb je een diploma of certificaat nodig? In deze blogserie lichten wij elke keer een cursus uit ons aanbod toe. We vervolgen deze serie met Incompany cursussen, wat het zijn, wat je nodig hebt en hoe je het bedrijf hierop voorbereid.

Wat is een Incompany cursus?
Heel kort gezegd is een Incompany cursus letterlijk een cursus die op jouw eigen locatie wordt gegeven door onze trainers. Dit is meestal binnen je eigen organisatie op de werkvloer, waar je direct gebruik kunt maken van situaties die regelrecht uit de praktijk komen. Deze cursussen worden speciaal voor de opdrachtgever georganiseerd, waardoor je direct kunt profiteren van ons maatwerk.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Incompany cursus?
Er hangen, naast het maatwerk, meer voordelen aan het volgen van een Incompany cursus. Zo scheelt het je reistijd en -kosten, arbeidsuren en is een Incompany-cursus vaak goedkoper dan een cursus op een externe locatie. Daarnaast verbetert een interne cursus de samenwerking binnen het bedrijf, wat goed is voor de teamspirit. De onderlinge interactie zorgt voor een betere opname van de stof en toepassing in de praktijk.

Een nadeel kan zijn dat het bedrijf zelf voor studiefaciliteiten moet zorgen. Bij een Incompanycursus vragen we een beschikbare ruimte waarbij de benodigde middelen ook aanwezig zijn. Het voordeel van verschillende bedrijven in een cursus is dat er ook andere werksituaties worden besproken, waar je misschien nog niet mee te maken hebt gehad. Bij een Incompanycursus kun je geen kijkje nemen bij andere, soortgelijke organisaties en eventuele uitdagingen of valkuilen met vakgenoten bespreken.

Wat heb ik nodig voor een Incompany cursus?
Als je ervoor kiest om een Incompany cursus te boeken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Check van tevoren welke werknemers mee willen doen aan deze cursus. Als hier medewerkers tussen zitten die bijvoorbeeld moeite hebben met leren of de cursus liever in een vreemde taal volgen, houdt het opleidingscentrum hier rekening mee. Het opleidingscentrum kiest een geschikte docent uit die aan de wensen van de organisatie kan voldoen en goed bij de groep past. Per cursist zal er een bevestiging komen met alle benodigde informatie. Ook het eventuele lesmateriaal komt vervolgens jullie kant op. Dit kan zowel online als hard copy zijn.

Vervolgens moet er een geschikte lesruimte aanwezig zijn. Bij een Incompany heftruck-cursus zal het bedrijf er dus voor moeten zorgen dat er een beschikbare heftruck aanwezig is, zodat hier direct mee geoefend kan worden. Het opleidingscentrum zal natuurlijk precies laten weten wat er verder nog nodig is, wat afhangt van je specifieke situatie.

Na de cursus en het succesvol afronden van het examen, zullen de docenten de certificaten en diploma’s overhandigen. Hier krijgen de cursisten ook een bijpassend pasje, waarmee ze makkelijk aan kunnen tonen dat ze gecertificeerd zijn voor een bepaalde cursus.

Welke Incompany cursussen zijn er?
Eigenlijk is elke cursus, training of opleiding Incompany inzetbaar. Niet elk opleidingscentrum is echter in staat om elke beschikbare cursus Incompany te realiseren. De meest voorkomende Incompany cursussen zijn BHV, VCA, Heftruck, Reachtruck, Code95, Hoogbouwtruck, DLP en cursus Hoogwerker. De programma’s worden volledig afgestemd op specifieke aspecten die van toepassing zijn op je bedrijf.

Ik wil graag een Incompany cursus op mijn locatie!
EDUQ Opleidingen biedt verschillende Incompany cursussen aan. Deze cursussen zijn aan te raden voor iedereen die een eigen locatie hebben en graag maatwerk geleverd krijgen. Door ons grote aanbod cursussen, zit er altijd wel eentje bij die perfect bij jouw wensen past. Nadat je een van onze cursussen succesvol hebt afgerond, kun je aantonen dat je gecertificeerd bent en veilig en waakzaam aan het werk kan in je eigen werkomgeving.

Zit je na deze blog toch nog met vragen over Incompany cursussen, heb je andere ideeën of wil je nog wat extra informatie? Mail ons naar info@eduq.nl of bel met 020 244 1500 en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

X