Hoe bereid ik mij voor op een Incompany cursus?

BHV cursus op eigen locatie

Wel eens gedacht aan een Incompany cursus in plaats van het volgen van een reguliere cursus? Wat is een Incompany cursus precies, wat zijn de voor- en nadelen en wat heb je nodig voor het organiseren van een Incompany cursus? Lees het in dit blog.

Wat is een Incompany cursus?
Heel kort gezegd is een Incompany cursus letterlijk een cursus die op jouw eigen locatie wordt gegeven door onze trainers. Dit is meestal binnen je eigen organisatie op de werkvloer, waar je direct gebruik kunt maken van situaties die regelrecht uit de praktijk komen. Deze cursussen worden speciaal voor de opdrachtgever georganiseerd, waardoor je direct kunt profiteren van ons maatwerk.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Incompany cursus?
Er hangen, naast het maatwerk, meer voordelen aan het volgen van een Incompany cursus. Zo scheelt het je reistijd en -kosten, arbeidsuren en is een Incompany-cursus vaak goedkoper dan een cursus op een externe locatie. Daarnaast verbetert een interne cursus de samenwerking binnen het bedrijf, wat goed is voor de teamspirit. De onderlinge interactie zorgt voor een betere opname van de stof en toepassing in de praktijk.

Een nadeel kan zijn dat het bedrijf zelf voor studiefaciliteiten moet zorgen. Bij een Incompanycursus vragen we een beschikbare ruimte waarbij de benodigde middelen ook aanwezig zijn. Het voordeel van verschillende bedrijven in een cursus is dat er ook andere werksituaties worden besproken, waar je misschien nog niet mee te maken hebt gehad. Bij een Incompanycursus kun je geen kijkje nemen bij andere, soortgelijke organisaties en eventuele uitdagingen of valkuilen met vakgenoten bespreken.

Wat heb ik nodig voor een Incompany cursus?
Als je ervoor kiest om een Incompany cursus te boeken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Check van tevoren welke werknemers mee willen doen aan deze cursus. Als hier medewerkers tussen zitten die bijvoorbeeld moeite hebben met leren of de cursus liever in een vreemde taal volgen, houdt het opleidingscentrum hier rekening mee. Het opleidingscentrum kiest een geschikte docent uit die aan de wensen van de organisatie kan voldoen en goed bij de groep past. Per cursist zal er een bevestiging komen met alle benodigde informatie. Ook het eventuele lesmateriaal komt vervolgens jullie kant op. Dit kan zowel online als hard copy zijn.

Vervolgens moet er een geschikte lesruimte aanwezig zijn. Bij een Incompany heftruck-cursus zal het bedrijf er dus voor moeten zorgen dat er een beschikbare heftruck aanwezig is, zodat hier direct mee geoefend kan worden. Het opleidingscentrum zal natuurlijk precies laten weten wat er verder nog nodig is, wat afhangt van je specifieke situatie.

Na de cursus en het succesvol afronden van het examen, zullen de docenten de certificaten en diploma’s overhandigen. Hier krijgen de cursisten ook een bijpassend pasje, waarmee ze makkelijk aan kunnen tonen dat ze gecertificeerd zijn voor een bepaalde cursus.

Welke Incompany cursussen zijn er?
Eigenlijk is elke cursus, training of opleiding Incompany inzetbaar. Niet elk opleidingscentrum is echter in staat om iedere cursus Incompany te realiseren. De meest voorkomende Incompany cursussen zijn BHV, VCA, Heftruck, Reachtruck, Code95, Hoogbouwtruck, DLP en cursus Hoogwerker. De programma’s worden volledig afgestemd op specifieke aspecten die van toepassing zijn binnen je bedrijf.

Ik wil graag een Incompany cursus op mijn locatie!
EDUQ Opleidingen biedt verschillende Incompany cursussen aan. Deze cursussen zijn aan te raden voor iedereen die een eigen locatie hebben en graag maatwerk geleverd krijgen. Door ons grote aanbod cursussen, zit er altijd wel eentje bij die perfect bij jouw wensen past. Nadat je een van onze cursussen succesvol hebt afgerond, kun je aantonen dat je gecertificeerd bent en veilig en waakzaam aan het werk kan in je eigen werkomgeving.

Heb je vragen over Incompany cursussen, of wil je extra informatie? Neem contact op via info@eduq.nl of bel 020 244 1500, we spreken je graag!

X