Examen en certificaat VCA

Cursusdata + locatie
Klantgegevens
Cursist(en) gegevens
Betalen & versturen

VCA is in het leven geroepen voor de basisveiligheid van werknemers. Hier word je getest op de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en de handelingen om een ongeval te voorkomen. Om risico’s te verkleinen willen aannemers het basisdiploma nog wel eens verplichten, in sommige gevallen mag je zonder diploma zelfs het (bouw)terrein niet op.

Tijdens het VCA-examen komen voornamelijk het veilig werken met elektriciteit, gevaarlijke stoffen, brand, machines en werken op hoogte of in afgesloten ruimtes aan bod.

We bieden verschillende soorten VCA-cursussen. Benieuwd welk examen er het best bij jouw situatie past? Lees alles over de VCA-cursussen in dit blog.

Heb je meer vragen, opmerkingen of ideeën? Mail dan naar info@eduq.nl of vul dit offerteformulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Doordat je alleen het examen afneemt en verder geen cursus volgt, kun je binnen een uur al je VCA-diploma op zak hebben. Het examen duurt van 16.00 uur tot 17.00 uur op een datum naar wens.

We bieden verschillende soorten VCA-cursussen. Benieuwd welk examen er het best bij jouw situatie past? Lees alles over de VCA-cursussen in dit blog.

Examen VCA Basis
Het examen VCA Basis bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je moet 65% van het totaal aantal te behalen punten goed hebben om te slagen. Bij een computerexamen is de uitslag direct bekend. Je hebt hier maximaal één uur de tijd voor. NB: Kandidaten die moeite hebben met lezen kunnen een luisterexamen via de computer doen. Dit kan alleen voor de standaardtalen.

Examen VCA Vol
Het examen VCA Vol bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Je hebt 75 minuten de tijd om deze vragen te beantwoorden en om te slagen heb je een score van minimaal 65% nodig.

Andere talen
Het examen VCA Basis kan in de meeste Europese talen afgelegd worden. Deze talen zijn standaard beschikbaar: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch en Russisch. De overige Europese talen zijn alleen op aanvraag mogelijk: Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds. Dit moet minimaal 24 uur voorafgaand worden aangevraagd. Neem hiervoor contact met ons op: 020-24 41 500

Examen VIL-VCU
Het examen VIL-VCU bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Je moet 65% van het totaal aantal te behalen punten goed hebben om te slagen. Je hebt hier maximaal 75 minuten de tijd voor.

VCA Cursus
Om je kans op slagen te vergroten en al je kennis helemaal op te frissen, bieden wij 1-daagse VCA-cursussen. Hier leer je alles over veilig werken met elektriciteit, gevaarlijke stoffen, brand, machines en werken op hoogte of in afgesloten ruimtes. Bekijk hier onze beschikbare VCA-cursussen.

Het VCA Basis examen wordt afgenomen van 16.00 uur tot 17.00 uur. Het VCA Vol examen wordt afgenomen van 16:00 uur tot en met 17:15.

De uitslag is direct bekend.

Examendata
Je kunt elke week examen doen! Schrijf je in voor het VCA Examen of voor de cursus VCA Basis, VCA Vol of VIL-VCU in Haarlem, Hoofddorp of in Leiden. Voor meer informatie ons offerteformulier in of schrijf u direct in.

Tarieven
Deelname aan het examen VCA Basis kost € 95,-. Dit examen kan standaard worden afgenomen in de volgende talen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch en Russisch.

De toeslag voor een VCA Examen in een andere (Europese) taal bedraagt € 50,-. Op aanvraag is dit examen voor de volgende talen beschikbaar: Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds.

Deelname aan het examen VCA Vol of VIL VCU kost € 95,-. Het VCA Vol examen kan standaard worden afgenomen in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Er zijn geen andere talen op aanvraag beschikbaar voor het VCA Vol examen.

Het VIL VCU examen kan standaard worden afgenomen in de volgende talen: Nederlands en Engels. Er zijn geen andere talen op aanvraag beschikbaar voor het VIL VCU examen.

De toeslag voor een luisterexamen VCA Basis bedraagt € 50,-. Er zijn luisterexamens beschikbaar voor alle standaardtalen.

Alle genoemde tarieven zijn exclusief btw.
Vul voor meer informatie ons offerteformulier in of schrijf u direct in.

Examendata

DatumLocatie
19-02-2021Vrijdag- Waarderweg 19 Haarlem (nabij Amsterdam/Halfweg)
25-02-2021Donderdag- Waarderweg 19 Haarlem (nabij Amsterdam/Halfweg)
06-03-2021Zaterdag- Waarderweg 19 Haarlem (nabij Amsterdam/Halfweg)
11-03-2021Donderdag- Waarderweg 19 Haarlem (nabij Amsterdam/Halfweg)
20-03-2021Zaterdag- Waarderweg 19 Haarlem (nabij Amsterdam/Halfweg)
26-03-2021Vrijdag- Waarderweg 19 Haarlem (nabij Amsterdam/Halfweg)
01-04-2021Donderdag- Waarderweg 19 Haarlem (nabij Amsterdam/Halfweg)

Ook het VCA-examen kan incompany worden afgenomen. Wij komen dan naar jouw locatie of bedrijf toe. Dit scheelt niet alleen reiskosten, maar maakt het inplannen van de examens volledig flexibel.

Heb je meer vragen, opmerkingen of ideeën? Mail dan naar info@eduq.nl of vul dit offerteformulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Janet

Opleidingsadviseur

+31(0)20 - 2441500

TRAININGSLOKALEN

Onze opleidingen worden gegeven in Haarlem,Hoofddorp of in Leiden.

aed-hartstilstand-defibrillator-eduq-tips-opleidingen-hart

Onze tevreden klanten

DE CIJFERS

1493
Cursisten
9.6
Tevredenheid
1445
Geslaagden

X