Examen en certificaat VCA

De certificeringen VCA Basis en VCA VOL zijn in het leven geroepen voor de veiligheid van werknemers en worden op steeds meer werkplekken verplicht gesteld. Je behaalt de certificaten door het VCA Basis, dan wel VCA VOL examen met een voldoende resultaat af te ronden.

Je kunt het examen voor VCA Basis of VCA VOL ook los, zonder voorafgaande cursus, bij ons afnemen. Bereid jij je liever zelf voor op het examen? Of heb je de cursus VCA Basis of VCA VOL al eerder gevolgd en wil je het examen herkansen? Dat kan! Let er wel op dat je je goed voorbereid en in ieder geval een proefexamen doet voor dat je het examen gaat afleggen.

Duur : 60 (VCA Basis) of 75 minuten (VCA VOL)
Tarief : € 95,- exclusief btw, inclusief examen, VCA Certificering & VCA-pas (bij VCA Basis).
Locatie : Dit examen wordt afgenomen op onze locatie in Haarlem, nabij Amsterdam/Halfweg. De locatie is zeer goed bereikbaar en voor examenkandidaten is er gratis parkeergelegenheid.

Heb je meer vragen over het plannen of afleggen van het VCA Basis of VCA VOL Examen? Neem dan contact op via info@eduq.nl dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug!

Cursusdata + locatie
Klantgegevens
Cursist(en) gegevens
Betalen & versturen

Je kunt VCA Basis of VCA VOL examen bij ons doen. Je kunt jezelf voorbereiden en alleen bij ons het examen afnemen, of bij ons een 1-daagse cursus volgen. In het examen komen de verschillende onderwerpen uit de cursus aan bod, waarvan jouw kennis tijdens het examen wordt getest.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • Wet- en regelgeving
  • Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en plan van aanpak
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand en explosie
  • Bedrijfsnoodplan
  • VCA Certificering
  • Werkplekinspecties
  • VGM bijeenkomsten organiseren
  • Gereedschappen en machines
  • PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen)

Locatie: Het examen wordt afgenomen op onze trainingslocatie in Haarlem, nabij Amsterdam/Halfweg. De locatie is zeer goed bereikbaar en er is voor examen kandidaten gratis parkeergelegenheid.

Toch liever een cursus volgen?

Wil je toch liever een cursus doen om je voor te bereiden op het examen? Wij bieden verschillende soorten VCA Cursussen aan. Welke dit zijn er en welke het beste bij jouw situatie past? Lees er alles over in het blog ‘Wat is VCA?.

Heb je meer vragen over het plannen of afleggen van het VCA Basis of VCA VOL examen? Neem dan contact op via info@eduq.nl dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug!

Doordat je alleen het examen afneemt en verder geen cursus volgt, kun je binnen anderhalf uur al je VCA Certificering op zak hebben. Zowel het VCA Basis als het VCA VOL examen start om 16:00 uur. Het examen duurt voor VCA Basis maximaal 60 minuten, voor VCA VOL is dat 75 minuten. Wij verzoeken een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. De examendatum kun je zelf kiezen.

Examen VCA Basis

Dit officiële VCA Basis examen wordt om 16:00 uur in de middag via de computer afgenomen en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je hebt maximaal 60 minuten om alle vragen te beantwoorden. Heb je genoeg antwoorden goed voor minimaal 65% van de totaal aantal te behalen punten? Dan ga je naar huis met je VCA Basis certificaat op zak en krijg je binnen een paar dagen je VCA-pas thuisgestuurd. Je certificering is 10 jaar geldig.

Vind je lezen moeilijk? Het is ook mogelijk om luisterexamen te doen. Dat is mogelijk in het Nederlands, Engels, Pools, Turks of Portugees. De toeslag voor een luisterexamen VCA Basis bedraagt € 50,- (excl. btw).

Wil je schriftelijk examen doen in een andere taal? Ook dat is mogelijk; het examen VCA Basis kan in de meeste Europese talen afgelegd worden. De volgende talen zijn standaard beschikbaar: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch en Russisch. Daarnaast is examen doen in de volgende Europese talen op aanvraag mogelijk: Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch en Zweeds. Let op! Examen doen in één van deze talen moet minimaal 24 uur voorafgaand aan het examen worden aangevraagd. Neem, als je voorkeur hier naar uitgaat, contact met ons op via: 020-24 41 500 of mail naar info@eduq.nl Ook voor een VCA Examen in een andere (Europese) taal wordt er een toeslag berekend van € 50,- (excl. btw).

Volg je liever de gehele cursus in een andere taal? Wij bieden ook VCA cursussen aan in andere talen aan. Cursussen zijn beschikbaar in het het Pools, Roemeens, Bulgaars, Engels, Turks en Arabisch.

Examen VCA VOL

Dit officiële VCA VOL examen wordt om 16:00 uur in de middag via de computer afgenomen. Het examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen, waar je maximaal 75 minuten over mag doen. Heb je genoeg antwoorden goed voor minimaal 65% van de totaal aantal te behalen punten? Dan ga je naar huis met je VCA VOL Certificaat op zak. Omdat het examen wordt afgenomen via de computer is de uitslag direct bekend. Je certificering is 10 jaar geldig.
Het VCA VOL examen is standaard in het Nederlands. Als je examen wilt doen in het Frans, Engels of Duits, neem dan contact met ons op via info@eduq.nl Er wordt daarvoor een toeslag berekend van € 50,- (excl. btw). Er zijn geen andere talen op aanvraag beschikbaar voor het VCA Vol examen.

Toch een VCA Cursus?

Om je kans op slagen te vergroten en al je kennis helemaal op te frissen, bieden wij 1-daagse VCA Cursussen. Hier leer je alles over veilig werken met elektriciteit, gevaarlijke stoffen, brand, machines en werken op hoogte of in afgesloten ruimtes. Bekijk daarvoor ons aanbod van beschikbare VCA cursussen.

Examendata

Je kunt elke week examen doen! Schrijf je nú in voor het VCA Basis of VCA VOL Examen of voor één van de VCA cursussen.

Ook het VCA-examen kan Incompany worden afgenomen. Wij komen dan naar jouw locatie of bedrijf toe. Dit scheelt niet alleen reiskosten, maar maakt het inplannen van de examens volledig flexibel.

Heb je meer vragen over het plannen of afleggen van het VCA Basis of VCA VOL Examen? Neem dan contact op via info@eduq.nl of vul dit offerteformulier indan komen wij zo snel mogelijk bij je terug!

Janet

Opleidingsadviseur

+31(0)20 - 2441500

aed-hartstilstand-defibrillator-eduq-tips-opleidingen-hart

Onze tevreden klanten

DE CIJFERS

8000
Cursisten
9.6
Tevredenheid
7360
Geslaagden

X