BHV cursus - Bedrijfshulpverlener

In de BHV Basis Cursus leer je in één dag hoe je eerste hulp bij ongelukken verleent, wat je moet doen in geval van brand én op welke wijze de ontruiming van een pand zo effectief mogelijk kan worden aangepakt. Als je de cursus met een voldoende afrondt, ga je aan het einde van de dag al naar huis met je BHV Certificaat op zak.

Aantal dagen : 1
Tarief : € 165, – exclusief btw, inclusief lesmateriaal, BHV Basis examen, lunch, koffie en thee.
Locatie : Deze cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie in Haarlem, nabij Amsterdam/Halfweg. U kunt bij de locatie gratis parkeren.

Wil je liever dat medewerkers binnen het eigen bedrijf opgeleid worden? Wij kunnen deze cursus ook Incompany verzorgen.
Heb je vragen over de inhoud of het volgen van deze cursus? Neem dan contact op via info@eduq.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Cursusdata + locatie
Klantgegevens
Cursist(en) gegevens
Betalen & versturen

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verantwoordelijk voor brandbestrijding, EHBO en het begeleiden van een ontruiming. De BHV-er is daarnaast het aanspreekpunt van de professionele hulpdiensten die ter plaatse komen. De Arbo-wet eist dat iedere werkgever de veiligheid op de werkplaats kan garanderen door middel van de aanwezigheid van BHV-ers. Deze wettelijke verplichting geldt voor alle ondernemers met personeel in dienst. Er dient te allen tijde een BHV-er aanwezig te zijn. Daarbij moet dus rekening worden gehouden met vakantie of ziekte van opgeleide BHV-ers.

Wat leer je tijdens de cursus BHV Basis?

Tijdens de BHV Basis cursus leer je hoe te handelen bij calamiteiten. Op welke wijze kan je het beste communiceren met hulpdiensten? Hoe verleen je eerste hulp en kan je andere aanwezigen daarbij zo goed mogelijk aansturen en hoe ga je om met letsels? Leren hoe je levens kan redden door middel van reanimatie en/of gebruik van een AED is ook onderdeel van de training.
Je leert hoe een ontruiming zo effectief mogelijk in gang gezet wordt en met welke blusmiddelen verschillende soorten beginnende brandjes bestreden kunnen worden. Als laatste wordt aandacht besteed aan de algemene rol die je hebt als BHV-er binnen je organisatie.

Inhoud van de BHV cursus

  • Eerste hulp bij brandwonden, letsels, botbreuken, kneuzingen en verstuikingen
  • Reanimeren en gebruik van AED
  • Alarmeren en communiceren met hulpdiensten
  • Taak van de BHV-er bij een ontruiming
  • Beperken en bestrijden van een beginnende brand
  • Organisatie van de bedrijfshulpverlening

Heb je meer vragen over de inhoud of het volgen van deze cursus? Neem dan contact op via info@eduq.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Locatie

Deze cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie in Haarlem, nabij Amsterdam/Halfweg. De locatie is zeer goed bereikbaar en heeft gratis parkeergelegenheid.

Hoe ziet een cursusdag BHV Basis eruit?

In één dag volg je de BHV Basis cursus en leg je aansluitend een theorie- en praktijkexamen af. We starten om 8:00 uur in de ochtend met het theoriegedeelte en natuurlijk koffie en/of thee. Gedurende de dag zal je oefenen met het verlenen van eerste hulp en ga je buiten oefenen met het blussen van kleine brandjes. Tussen de bedrijven door wordt door ons een lekkere lunch verzorgd.
Het praktijkexamen bestaat uit verschillende oefeningen die tijdens de cursus getoetst worden. De dag wordt afgesloten met het theorie-examen dat via de computer wordt afgenomen en bestaat uit meerkeuzevragen. Om 16.00 uur ’s middags is de cursus afgelopen. Als je zowel het praktijk- als het theorie examen voldoende afrondt, ga je aan het einde van de dag naar huis met je BHV Basis Certificaat op zak.

BHV Basis in één dag samengevat:

Na het volgen van de vooral praktische cursus BHV Basis kun je kleine branden blussen, ben je in staat een pand snel en veilig te ontruimen, kan je levensreddende handelingen verrichten en weet je hoe te communiceren tijdens een calamiteit.

• 1 Cursusdag van 08:00 – 16:00 uur
• afgesloten met een theorie- en praktijkexamen
• Certificaat + BHV-pas
• Inclusief gebruik van blusmiddelen, verbandmiddelen
• lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

Wij bieden de BHV Basis Cursus ook Incompany aan. Dit betekent dat we de cursus bij jouw bedrijf op locatie organiseren. Je leert dan op je eigen werkplek alles over het verlenen van eerste hulp, blussen van brandjes en ontruiming. Vooral de organisatie van de BHV en praktische aspecten bij ontruiming zullen voor iedere werksituatie anders zijn. Het direct toepassen van de stof op de eigen werkomgeving heeft dan ook duidelijk voordelen. Het ‘thuis’ organiseren van de training bespaart daarnaast natuurlijk reistijd en geeft de mogelijkheid de dag volledig flexibel in te plannen.

Nog eens de voordelen van een Incompany BHV Basis cursus op een rijtje:

• Het programma wordt afgestemd op de bedrijfsspecifieke aspecten
• Je oefent direct in de eigen werkomgeving
• Je bent volledig flexibel in het plannen van een tijdstip
• Je bespaart reistijd

Vind je het toch prettiger om bij ons langs te komen? We geven de BHV Basis cursus op onze locatie in Haarlem. Wij zijn gesitueerd vlakbij Amsterdam/Halfweg en hebben voor cursisten ruimte om gratis te parkeren. Als je met een groep collega’s langs wilt komen, maken we er een besloten cursus van die alleen voor jullie groep bedoeld is en kunnen we alsnog maatwerk bieden. Ook het verzorgen van een cursus op een door ons georganiseerde locatie in een andere stad behoort tot de mogelijkheden.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het Incompany organiseren van de BHV Basis cursus? Mail dan naar info@eduq.nl en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Janet

Opleidingsadviseur

+31(0)20 - 2441500

aed-hartstilstand-defibrillator-eduq-tips-opleidingen-hart

Onze tevreden klanten

DE CIJFERS

8000
Cursisten
9.6
Tevredenheid
7360
Geslaagden

X