Covid-19 Informatie

EDUQ Opleidingen zet de gezondheid en veiligheid van onze klanten, trainers en medewerkers op de eerste plaats. Met onze verscherpte maatregelen kunnen al onze Veiligheidscursussen gelukkig gewoon doorgaan. Wij zorgen voor voldoende afstand en nemen geen onnodige risico’s. Wij rekenen erop dat jullie – net als wij – je eigen veiligheid en die van een ander serieus nemen. Neem bij vragen direct contact met ons op.

 

Praktijkgerichte cursussen

Onze praktijkgerichte cursussen voldoen aan de veiligheidseisen die het RIVM heeft opgesteld. Vooraf aan de cursussen zal er uiteraard vast worden gesteld of iedereen gezond is. Klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid. Bij een of meerdere van deze klachten zullen we je dan ook vragen om thuis te blijven en om contact op te nemen met het GGD. Alleen samen krijgen we de pandemie onder controle.

 

BHV-cursussen

De cursus waarbij je het meest in contact komt met anderen is wel onze BHV-cursus. Hier komen niet alleen brandoefening en reanimatie aan bod. Je gaat ook aan de slag met verbinden, het verlenen van eerste hulp, communiceren tijdens crisissen en leer je alles over ontruimingen.

Tijden de BHV-cursussen zal er bijvoorbeeld niet meer geoefend worden met mond-op-mondbeademing en oefen je de borstdrukken op een pop die na elke handeling gereinigd zal worden. Ook is het mogelijk om te verbinden op plastic handen in plaats van op de handen van de andere cursisten. Tijdens de gehele cursus kan er 1,5 meter afstand gehanteerd worden. Dit komt mede dankzij onze ruime klaslokalen en dat de groepen een stuk kleiner zijn dan normaal. Dankzij deze kleine groepen kun je rekenen op nog meer persoonlijke begeleiding van de trainer. Tijdens de BHV-cursussen komen uiteraard ook brandoefeningen aan bod. Deze brandoefeningen vinden plaats in kleine groepjes en de handelingen verricht je vaak in je eentje, waardoor je op gepaste afstand voldoende kunt oefenen.

Handelingen die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd of uitgelicht worden toegelicht via video. Zo kan de trainer alsnog goede, heldere uitleg geven zonder zelf in gevaar te komen of een cursist in gevaar te brengen.

 

Contact

Maak je je zorgen, heb je meer vragen of ben je benieuwd welke maatregelen wij nog meer genomen hebben om veilige cursussen te verzorgen? Neem voor vrijblijvend advies over onze cursussen gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Mailen kan altijd naar info@eduq.nl. We helpen je graag verder!

 

Covid-protocol

Klik op het pijltje om de tweede pagina van ons Covid-19 Protocol te bekijken.

X