Alles over EHBO bij Kinderen

Van een BHV-cursus tot veilig rijden in een heftruck, én van omgaan met asbest tot veilig werken langs de weg; bij EDUQ Opleidingen leer je alles omtrent veiligheid. Maar wat houden onze cursussen eigenlijk allemaal in en wanneer heb je een diploma of certificaat nodig? In deze blogserie lichten wij elke keer een cursus uit ons aanbod toe. We vervolgen deze serie met EHBO bij kinderen en alles wat hierbij komt kijken.

Waarom is er EHBO speciaal voor kinderen?

Zeker bij kinderen komen ongevallen in en rond het huis regelmatig voor. Alleen al op de spoedeisende-hulpafdeling worden er jaarlijks ruim 140.000 kinderen behandeld. Vooral als je werkt met kinderen of zelf kinderen hebt, is het fijn om te weten wat je moet doen in het geval van vallen, verslikken, verbranden of andere verwondingen. Als je de cursus EHBO bij Kinderen hebt gevolgd, weet je precies wat jij in geval van nood voor je kind kunt betekenen.

Sinds januari 2018 is het voor elke kinderopvangvoorziening verplicht om tijdens openingsuren minimaal één aanwezige medewerker te hebben die voorzien is van een kinder-EHBO-certificaat. Ook voor gastouders is het hebben van een geldig certificaat verplicht.

EHBO voor kinderen in het buitenland

Het kan altijd voorkomen dat er iets met je baby of kind gebeurt terwijl jullie in het buitenland zijn. Al is voorkomen altijd beter dan genezen, is het wel verstandig om hierop voorbereid te zijn. Naast de vaste medicatie die je kind gebruikt is het verstandig om nog een aantal dingen in de koffer te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan pijnstillers, koorts- en ontstekingsremmers. Ook komen zakjes ORS goed van pas bij diarree en overgeven. Dit zakje is een mengsel van zout, suiker en water wat uitdroging tegengaat. Verstopte oren of neuzen kunnen ook erg vervelend zijn, dus neem ook een flesje kinderneusdruppels mee. Ben je van plan om een boot- of bustocht te maken? Reisziektetabletten kunnen dan goed helpen om misselijkheid tegen te gaan. Misschien heb je dit zelfs al nodig tijdens de autorit of de vliegreis onderweg naar je bestemming.

Als je op vakantie gaat is het sowieso handig als je een EHBO-kist meeneemt, vooral als je ook kinderen bij je hebt. Veel Europese landen verplichten het zelfs om er een in je auto te hebben als je op autovakantie gaat. Naast de standaard set is het handig om extra water, papieren zakdoekjes, watjes, een thermometer, veiligheidsspelden en wondontsmettingsmiddel mee te nemen. Zo ben je (bijna) overal op voorbereid en kun je sneller handelen mocht er onverhoopt iets gebeuren met je kind.  

Wat leer je tijdens de cursus EHBO bij Kinderen?

Deze EHBO-cursus is speciaal ingericht voor het verlenen van eerste hulp aan baby’s en kinderen. De cursus bestaat zowel uit het reanimeren van het kind als het gebruik van een AED. Ook leer je het toepassen van eerste hulp bij veelvoorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen.

Alle EHBO-cursussen hebben zowel een theorie- als een praktijkgerichte aanpak en worden gegeven door een van onze meest-ervaren officieel erkende instructeurs. EDUQ Opleidingen houdt de cursusgroepen altijd erg klein, waardoor je veel persoonlijke ruimte en aandacht krijgt. Je kunt bij ons altijd terecht met eventuele vragen of opmerkingen en wij staan je graag te woord.

Zit je na deze blog toch nog met vragen over deze of onze andere cursussen, heb je andere ideeën of wil je nog wat extra informatie? Mail ons naar info@eduq.nl of bel met 020 244 1500 en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

X