Alles over EHBO bij Kinderen

EHBO cursussen zijn er ook speciaal gericht op kinderen. Waarom is dit van belang? Wat leer je precies in deze cursus? En welke voorzorgsmaatregelen kan je sowieso al nemen, bijvoorbeeld als je op reis gaat met je kind? Lees het in dit blog!

Waarom is er EHBO speciaal voor kinderen?

Zeker bij kinderen komen ongevallen in en rond het huis regelmatig voor. Alleen al op de spoedeisende-hulpafdeling worden jaarlijks ruim 140.000 kinderen behandeld. Vooral als je werkt met kinderen of zelf kinderen hebt, is het fijn om te weten wat je moet doen in het geval van vallen, verslikken, verbranden of andere verwondingen. Als je de cursus EHBO bij Kinderen hebt gevolgd, weet je precies wat jij in geval van nood voor een kind kunt betekenen.

Sinds januari 2018 is het voor elke kinderopvangvoorziening verplicht om tijdens openingsuren minimaal één aanwezige medewerker te hebben die in bezit is van het kinder-EHBO-certificaat. Ook voor gastouders is het hebben van een geldig certificaat verplicht.

EHBO voor kinderen in het buitenland

Het kan altijd voorkomen dat er iets met je baby of kind gebeurt terwijl jullie in het buitenland zijn. Al is voorkomen altijd beter dan genezen, is het wel verstandig om hierop voorbereid te zijn. Naast eventuele vaste medicatie die je kind gebruikt is het verstandig om nog een aantal dingen in de koffer te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan pijnstillers en koorts- en ontstekingsremmers. Ook zijn zakjes ORS handig bij diarree en overgeven. Deze zakjes bevatten een mengsel van zout, suiker en water en gaan uitdroging tegen. Verstopte oren of neuzen kunnen ook erg vervelend zijn, dus neem ook een flesje kinderneusdruppels mee. Ben je van plan om een boot- of bustocht te maken? Reisziektetabletten kunnen dan goed helpen om misselijkheid tegen te gaan. Misschien heb je dit zelfs al nodig tijdens de autorit of de vliegreis onderweg naar je bestemming.

Als je op vakantie gaat is het sowieso handig om een EHBO-set mee te nemen, vooral als je ook kinderen bij je hebt. Veel Europese landen verplichten het zelfs om er een in je auto te hebben als je. Naast de standaard set is het handig om extra water, papieren zakdoekjes, watjes, een thermometer, veiligheidsspelden, pleisters, verband en wondontsmettingsmiddel mee te nemen. Zo ben je (bijna) overal op voorbereid en kun je sneller handelen mocht er onverhoopt iets gebeuren met je kind.  

Wat leer je tijdens de cursus EHBO bij Kinderen?

Deze EHBO-cursus is speciaal ingericht voor het verlenen van eerste hulp aan baby’s en kinderen. De cursus richt zich op het toepassen van eerste hulp bij veelvoorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen. Daarnaast komt ook zowel reanimeren als het gebruik van een AED aan bod.

Alle EHBO-cursussen hebben zowel een theorie- als een praktijkdeel en worden gegeven door een ervaren officieel erkende instructeur. EDUQ Opleidingen houdt de cursusgroepen klein, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt en ruimte hebt voor jouw specifieke vragen.

Heb je vragen over de cursus EHBO bij kinderen of over één van onze andere (BHV) cursussen? Neem contact met ons op via info@eduq.nl of bel met 020 244 1500, we staan je graag te woord!

X