Beroepsverkeersregelaar

Om ingezet te kunnen worden als verkeersregelaar, is het noodzakelijk om hiervoor zowel theoretisch als praktisch opgeleid te zijn. Het theoriedeel en het praktijkdeel worden afgesloten met een examen. Voor de inzet als verkeersregelaar is het noodzakelijk dat de deelnemer voor beide examens geslaagd is. Mensen die vanuit hun functie in situaties komt waarin het regelen van het verkeer noodzakelijk is zullen hiervoor zowel theoretisch als praktisch opgeleid moeten zijn. In deze training wordt een theoretische en een praktische onderbouwing gegeven. Na het slagen voor de examens is de deelnemer inzetbaar als verkeersregelaar.

Inhoud

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:
• aansprakelijkheid
• eigen veiligheid en de veiligheid van weggebruiker
• inzicht in verkeersgedrag
• kennis van stopafstanden
• Reglement verkeersregels en verkeerstekens
• Wegenverkeerswet

Het praktijkexamen wordt afgenomen door een examinator en een gedelegeerde namens de politie. Maximaal aantal deelnemers: 8 (er mogen maar 8 mensen tegelijkertijd examen doen)

Doelgroep
Mensen die vanuit het functie het verkeer regelen. Dit kan zijn bij bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, maar ook bij evenementen.

Toelatingseisen Beroepsverkeersregelaar
Geen voorkennis vereist.

Certificaat & pas
Als je de cursusdagen hebt gevolgd en beide examens hebt behaald krijg je een certificaat Beroepsverkeersregelaar, met daarop een waarmerk van de Politie. Met dit certificaat kun je een aanstellingspas aanvragen via www.aanstellingspas.nl

Cursusdata
De opleiding tot erkend verkeersregelaar duurt drie dagen. Op de eerste dag, tot 16.00 uur, staat de theorie centraal. De tweede en derde dag vinden op een buitenlocatie plaats waar praktijkoefeningen en het praktijkexamen plaatsvinden. Het praktijkexamen vindt plaats op een grote kruising die voldoet aan de exameneisen, en waarop je minimaal 15 minuten zelfstandig het verkeer moet regelen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door onze instructeur en een gedelegeerde van Stichting Verkeersregelaars Nederland.

Tarief Beroepsverkeersregelaar
Deelname aan de cursus Beroepsverkeersregelaar inclusief examen kost € 550,-. De cursus kost € 350-, een examen kost € 200,-.
Vul voor meer informatie ons offerteformulier in of schrijf u direct in Haarlem, Hoofddorp of in Leiden.

Cursusdata

Er zijn momenteel geen data bekend voor deze opleiding.
Neem contact met ons op.

Er zijn momenteel geen data bekend voor deze opleiding.
Neem contact met ons op.

De cursus kan incompany worden georganiseerd. De cursus vindt dan op de eigen locatie of bedrijf plaats. Op deze wijze kunnen de werknemers direct de lesstof in hun eigen werkomgeving leren toepassen.

Een incompany traject biedt enkele voordelen:

  • Programma volledig afstemmen op specifieke aspecten
  • Het bespaart reistijd
  • Oefenen direct in de eigen werkomgeving
  • Gebruik maken van je eigen materiaal
  • Volledig flexibel in het plannen van een tijdstip

Het is ook mogelijk een groep medewerkers te laten opleiden op onze cursuslocaties in Haarlem, Hoofdorp of in Leiden . De medewerkers volgen dan een besloten cursus die alleen voor hen is bedoeld. Ook hierin kunnen wij maatwerk bieden.

Meer weten? Neem contact op met mij voor advies op maat of vul voor meer informatie ons offerteformulier in.

Janet

Opleidingsadviseur

+31(0)20 - 2441500

TRAININGSLOKALEN

Onze opleidingen worden gegeven in Haarlem, Hoofddorp of Leiden.

aed-hartstilstand-defibrillator-eduq-tips-opleidingen-hart

Onze tevreden klanten

DE CIJFERS

8000
Cursisten
9.6
Tevredenheid
7360
Geslaagden

X